Kun kuulokojetta tai sisäkorvaistutetta käyttävälle lapselle valitaan kännykkää, kannattaa kokeilla erilaisia malleja, koska kuuluvuus ja äänenlaatu saattavat vaihdella merkistä ja mallista toiseen. Kokeillessa on hyvä ottaa huomioon ja myös opettaa lapselle, että korvantauskojeissa/prosessoreissa mikrofoni on useimmiten korvan päällä. Kännykän kaiutinta kannattaa tässä tapauksessa pitää mikrofonin päällä eikä kuten yleensä eli korvakäytävän kohdalla.
Mikäli kännykän äänenvoimakkuudella pelaaminen ei riitä ja lapsi tarvitsee lisäapua kännykällä kuulemiseen, tähän tarkoitukseen on saatavilla erilaisia induktiosilmukoita muita apuvälineitä. Kaulasilmukkaa käyttäen puhelinta voi kuunnella T-asennolla, mikäli tämä toiminto kojeessa on.
Kännykän käyttöön tarkoitettuja apuvälineitä:
- Bellman BE9159 kaulasilmukan voi liittää 3,5mm liittimellä kännykkään tai mihin tahansa muuhun kannettavaan audiolaitteeseen. Silmukkaa myy monet kuulon apuvälineiden maahantuojat.
- Phonakin ComPilot voidaan liittää kännykkään Bluetoothilla, mutta laitetta voi käyttää myös FM-vastaanottimena ja monen muun audiolaitteen kanssa. Edellyttää yhteensopivia kojeita ja toimii myös Advanced Bionicsin sisäkorvaistutteiden kanssa.
- Phonakin Roger Pen voidaan liittää moniin sisäkorvaistutteisiin ja kuulokojeisiin, mutta edellyttää erillistä vastaanotinta.
- Cochlearilla on langaton Phone Clip –lisälaite.
- Monella kojevalmistajilla on omia tuotteitaan, joten kannattaa kysellä suoraan maahantuojalta.
Nykyään kuulokojeet ja sisäkorvaistutteet eivät yleensä aiheuta häiriötä kännykän kanssa, mutta mikäli tätä ns. ”tapparatappara”-häiriöääntä ilmenee, kannattaa kokeilla toista kännykkämallia tai käyttää kännykkää kaulasilmukan kanssa.